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[나만의레시피] 까르보나라 본문
오랜만에 아내에게 까르보나라를 해주었어요.
예전에는 종종 해주었는데 최근에는 해 준 적이 없더라고요.
I'm gonna make Carbonara by my recipe for my wife. this cooking was 3 months before today.
바로 조리 들어갑니다!
let's go delicious Carbonara!!
준비물
1. 스파게티 면/푸실리 2인분(100g x 2)
2. 우유 500ml
3. 체다치즈 3장
4. 튀김가루 1큰술/소금 작은술 2번
food ingredients
1. spaghetti and fusilli (200 g)
2. milk 500ml
3. cheese 3 sheets
4. frying powder a large spoon/salt small two spoons
우선 웍에 물과 소금 작은술 넣고 물을 끓여요.
boiling water with a large pot that gets into salt small a spoon.
물이 끓기 시작하면 준비한 스파게티면과 푸실리를 넣어 줘요. 웍에 달라 붙지 않게 저어주면 좋습니닷^^.
when starting water boiled, then spaghetti and fusilli put into the water. it'll be good stirring it to avoid spaghetti and fusilli don't get attached with the pot of the bottom.
8분 동안 쎈불에서 면과 푸실리를 익혀 주는데
요정도가 한국인이 가장 좋아하는 대중적 식감이라네요^^.
서양에서 좋아하는 단단한 식감을 원하면 7분,
부드러운 식감을 원하시면 10분을 이용해 주세요.
8 minutes is okay for korean who like this conditions commonly.
7 minutes solidly like for foreigners from especially Western people.
10 minutes for soft conditions.
면과 푸실리가 익는 동안
체다치즈 3장, 소금 작은 술 1, 부침가루 큰 술 1을 준비해요.
ready for cheese 3 sheets and salt by a small spoon with frying powder by a large spoon.
우유 500ml와 치즈 3장을 후라이팬에 넣어주고
약한 불로 데워주세요.
the small-sized fire would be better for milk and cheese when you are boiling it.
치즈가 녹으면 튀김가루와 소금을 넣어 최종 간을 맞추어요.
put it into the frypan with powder and salt when the cheese is melted.
스파게티 면과 푸실리는 물에 헹구지 말고 채로 걸러 소스가 든 프라이팬에 넣어 줍니다.
put it into the frypan with spaghetti and fusilli without rinsing them by water.
이제 아내와 먹방 시작!
finally, we can be eating it deliciously with my wife.^^
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